Våra lediga tjänster

Vill du vara med och producera fantastiska berättelser om svensk forskning och hitta nyskapande sätt att berätta dem på? Nu startar vi tillsammans med UR en ny vetenskapsredaktion som ska utveckla nya filmade format om vetenskap för digitala plattformar. Vi söker därför skickliga producenter och fotografer som både älskar vetenskap och att berätta kreativa storys som förklarar det abstrakta på ett intresseväckande sätt.

Producent

Vi ser helst att du har senior erfarenhet av kvalificerat dokumentärt berättande men gärna också från kreativa digitala storytellingformat. Du behöver också gilla att ta till dig komplicerade utmaningar, att förenkla det abstrakta är en egen konstart. Vi ser gärna att du har en beprövad vetenskapsjournalistisk erfarenhet.

Fotograf/Redigerare

För uppdraget behöver du vara en erfaren fotograf med stort intresse för att utveckla bildberättandet i samarbete med redaktionen. Vi tror att du har en bakgrund inom högkvalitativt dokumentärt bildberättande även om fokus kommer att ligga på kortare format och att utveckla berättandet för de digitala plattformarna. Du bör ha erfarenhet av olika typer av filmfoto och även kvalificerad redigering. För att trivas i arbetet bör du gilla att jobba i team och ha social förmåga att möta människor i många skilda situationer.  

Annat som är bra att veta

Uppdraget gäller från 1a oktober 2021 till 31 december 2021. Men kan komma att förlängas hela 2022. Beslut om förlängning kommer i november.

Placeringsort Umeå.

Intervjuer kommer att genomföras löpande med början tidigast första veckan i augusti.Frågor om uppdraget besvaras av Red Carpet Media, Jan Axelsson, utvecklingsansvarig jan.axelsson@redcarpetmedia.se, 0706851444